Shrnutí - Co vše se nám povedlo v lednu :)

09.02.2019 21:31

Na začátku ledna jsme si připomněli svátek Tří králů a naučili jsme se koledu "My tři králové". Putovali jsme jako tři králové za betlémskou hvězdou do Betléma a vyrobili si postavičku jednoho krále (vybarvili a vystřihli jsme postavičku z papíru, kterou jsme pak složili).

Zbytek týdne se nesl v duchu zimních radovánek a sportů- hráli jsme si na lyžaře, sáňkaře, bruslaře a další sportovce, připomněli jsme si zásady bezpečnosti při zimních sportech (ochranné pomůcky), naučili se básničku Zimní sporty a vyrobili lyžaře- skokana z můstku (můstek jsme namalovali bílou temperou- čáry seshora dolů a lyžaře složili a nalepili z různých barevných dílků papíru).

V dalším týdnu jsme věnovali pozornost zimnímu oblečení. Vystřihovali jsme rukavice a "vykouzlili" jsme zmizíkem na inkoustem nabarveném papíru různé vzory. Procvičovali jsme si během týdne v pracovních listech grafomotoriku, předmatematické dovednosti a zdramatizovali jsme si pohádku "Rukavička".

Na dalších 14 dní jsme měly připravené téma - Zvířátka v zimě.

Hlavní motivací tohoto období byla lesní zvířátka a ptáčci v zimě, jak jim můžeme pomáhat. Motivoval nás ježeček Mireček (loutka), který se za námi přišel ohřát do školky.

Vyrobili jsme si krmítko s ptáčky (nastříhali, složili a nalepili budku s ptáčky a nalepili opravdové zrní), přečetli si pohádku O lišce a vráně a povídali jsme si o ní. Naučili jsme se písničku Bude zima bude mráz, ale ve
variantě s lesními zvířátky (objevuje se zde liška, srnka, medvěd a ježek) a vymalovali spoustu obrázků s ptáčky v krmítkách. Dále jsme si procvičili jemnou motoriku při výrobě vrány-koláž /stříhání, trhání a lepení kousků papíru/.

Zvířátka děti bavila, obzvlášť ježeček Mireček, většina dětí všechna zvířátka krásně poznala, procvičili jsme si počítání do deseti, akorát některým dětem dělalo problémy zapamatovat si, co která zvířátka jedí. Budeme se tedy nadále více zaměřovat na procvičování paměti a soustředění.

Daniela a Petra